FabLab@SCHOOLdk er et kommunepartnerskab mellem Silkeborg, Vejle, Kolding og Middelfart Kommune, som arbejder for udvikling af teknologiforståelse, praksisfaglige færdigheder og det 21. århundredes kompetencer hos børn og unge. Partnerskabet udbyder en toårig pioneruddannelse for lærere og pædagoger, hvor de udvikle egne faglige kompetencer og undervisningsforløb for elever.

Alle FabLabs arbejder ud fra fælles principper og udstyr for nemmere at kunne dele viden og erfaringer både nationalt og internationalt.

Kompetenceudvikling af lærere og elever

FabLab@SCHOOLdk inspirerer undervisere og elever til at bruge nye digitale teknologier og giver dem kompetencer, mod og lyst til at eksperimentere sig frem til løsninger på aktuelle problemer. FabLab er et værksted med fri adgang og højt til loftet, hvor deltagere fremstiller næsten alt med digitale teknologier.

Eleverne arbejder både i enkelte fag og tværfagligt, hvor designprocesmodellen fungerer som didaktisk ramme og understøttende lærings- og refleksionsredskab for elever og lærere.

FabLab@SCHOOLdk er skabt på baggrund af et forskningssamarbejde med Ole Sejer Iversen, Center for Computational Thinking and Design, Aarhus Universitet og Paulo Blikstein, FabLearn Network & TLTL Stanford/Boston University. FabLab@SCHOOLdk har i dag et samarbejde med FabLab-miljøer i hele verden.

Læs mere om FabLab@School samt FabLab filosofien via nedenstående links.